Miracle Morning dag 3 (3)

door | 16 11 2016 | Miracle Morning

Woensdag 16 november: Miracle Morning 3

Zoals ik al voorspeld had is vandaag, dag drie, de eerste hobbel. Daar is de innerlijke criticus. De magic is wel een beetje uit de Miracle Morning, de nieuwigheid is eraf. De eerste verschijnselen van ‘routine’ duiken op (alweer hond, alweer kaarsje, alweer koffie, alweer laptop), maar zijn nog lang niet ingesleten. En juist ingesleten patronenΒ vindt je systeem prettig, die geven je lichaam het sein veilig.

Op dag drie begint mijn systeem te vermoeden dat we iets proberen te veranderen. Een keertje vroeg opstaan geeft niet, maar wacht eens even… dit is al de derde dag dat die wekker zo vroeg gaat… ze zal toch niet… Mijn systeem luidt de alarmklokken. De stemmetjes in mijn hoofd schrapen de kelen en pakken het Uitvluchtenboek erbij, vol belemmerende overtuigingen en slechte smoezen.

Ik ken het repertoire.

Of ik nou drie dagen gestopt ben met snoepen, drie dagen naar de sportschool ben geweest of drie dagen elke dag geblogd heb, ik krijg altijd op dag drie te horen: waarom ben je zo streng voor jezelf? Is dit wel iets voor jou? Je hebt nu wel bewezen dat je het kan, waarom zou je nog doorzetten? Is er niet iets nieuws te ontdekken, iets dat veel effectiever is?

Opstaan om 5.30u lukt vandaag prima, maar ik twijfel aan het nut van zo vroeg achter mijn laptop zitten. Dit kan ik toch ook om zeven uur doen? Toch doe ik het en werk ik verder aan het ebook dat ik gisteren bedacht. β€˜Zo doe je dat – bouw de strategie om vol te houden wat je begint’. Slim, toch? Ik beschrijf het proces dat ik nu doormaak en behoed jou als lezer (en mijzelf) voor de valkuilen.

Je brein zal altijd alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat je vooral niks verandert aan ingesleten gewoonten. Alles moet gewoon blijven zoals het is. Zodra je iets in je leven aanpast, zullen angst en een onbestendig gevoel in je buik zich meester van je proberen te maken.

Ik trap er niet in. Dit keer niet. Ik ben klaar voor Miracle Morning dag 4.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.